Wednesday, July 11, 2012

micro - thema - keuze

Lea Manders:
Mens en Spirit propageert stemmen per thema van partijen
(interview iets na de helft) Hoe zit dit bij JeuKS?

 
wat zegt JeuKS hierover?
  • Jeuks Denktank is langere tijd actief geweest in Direct Democracy discussies, o.a. bij wereldburgers en federalisten ... ; het leidt tot veel kakafone geluiden en leidt de verwoordiger (anders dan vertegenwoordiger) niet op tot een vertrouwensband met al zijn kiezers ... is t idee dat JeuKS hierover kreeg
  • JeuKS legt eerst de prioriteit tot erkenning van variante geluiden binnen zofgenaamde partij-frakties die vooral als platformen bezien moeten worden / dienen te functioneren als spreekpodium. Vergeet ook niet dat mensen en ook politici lid kunnen zijn van meerdere partijen , wat aangeeft dat met uit de tunnel kruipt van de partijdiscipline als soeverein wezen.
  • Binnen JeuKS kun je thematisch goed onderlegde sprekers punten geven in je persoonlijke coalitie. Dat iedere specialist ook een integrale functie in heelheid dient te overstijgen regelt zich vanzelf af doordat hij na de verkiezing (en trouwens ook onderweg omdat JeuKS een continue afstemming biedt!) ziet met welke andere woordvoerders z/hij volgens de kiezer vertrouwen krijgt. Overigens een geweldige informatiebron voor beide partijen: kiezer en verwoordigers!
  • Technocratisch gezien is het zo dat bij implementatie van JeuKS de organisatie van een zogeheten volksraadpleging met een druk op de knopwordt geactiveerd voor bijv. 3 weken doorlooptijd (, en niet net als jij op vakantie bent ..)
  • de volatiliteit van de afstemmarkt is dermate geactiveerd met JeuKS dat "dubieuze verkiezingsburo's" als mediacratische "vrije jongens" als bankdirecteuren overbodig worden of zich anders dienen te bekwamen in inhoudelijke analyses en bovencratische (EU etc.) verschuivingen.
  • ...




later meer na wat inbreng van JeuKS pioniers ..

No comments:

Post a Comment