Thursday, July 12, 2012

meso - democratie - direct

focus JeuKS op :

Waarom Stemdirect?

Veel mensen voelen zich niet meer 100% thuis bij één van de huidige politieke partijen. Het gebeurt steeds vaker dat mensen de stemwijzer gebruiken om de “best passende partij” te selecteren.
Politieke partijen worden als onbetrouwbaar ervaren omdat zij hun verkiezingsbeloftes vergeten tijdens de coalitievormingen. Partijen doen niet wat ze beloofd hebben en bespelen de publieke opinie door vlak voor de verkiezingen “leuke” dingen te doen, te roepen en te beloven.
Voor de verkiezingen weet men niet welke partij te selecteren en na de verkiezingen is men ontevreden over wat de gekozen partij met hun stem heeft gedaan.


Analyse JeuKS Radar Love

  • het verschijnsel dat StemDirect constateert is vanaf 1991 in studie bij JeuKS Oudere Jongeren
  • het werd beschreven in NRC essay wedstrijd "Is Alles al Gezegd" - zie boekje "een jeugdig kiessysteem" in een trilogie van I nieuw kiessysteem, II andere regeervorming & III egolutie
  • De analyse vertelt dat mensen de kluts kwijt zijn door de "schuldeneconomie" die de Graaicultuur op gang heeft gebracht onder het motto: "je bent wel gek als je hetniet doet voor die prijs - dat salaris met die garantie"
  • ...
  • ...

No comments:

Post a Comment