Friday, June 1, 2012

vraag - soeverein - sociocratie

hoe gaat JeuKS om met burgerparticipatie?
directe democratie of sociocratie?

  1. burgerparticipatie vindt plaats op een operationeel afstemsysteem dat net zo stroomt als cashflow of beter water en stroom (mensenlichaam en gevoel als sentiment-module)
  2. iedereen kan zich zichtbaar maken en leert geen angst te aanvaarden (angstcultuur voorbij!)
  3. iedereen kan zijn eigen voorkeurcoalitie bekend maken incl. talenten die niet gepositioneerd zijn in regering of tweede kamer; iedereen die verkiesbaar is, is een dienaar van alle mensen en stemt zelf niet (kan wel zijn keuze kenbaar maken)
  4. directe democratie blijkt in de praktijk zeer lastig omdat iedereen met zijn eigen dingen bezig is én vertrouwen dient te worden opgebouwd en wederkerig onderhouden!
    "JeuKS participeert Burgers
    binnen het systeem als constellatie
    (levende biotoop)"
  5. In JeuKS geeft burger slechts op gezette tijden (eens per individuele frequentie / PIF - bijv. 28e dag) aandacht geeft aan politieke kwesties ... ter bijstelling van afgegeven "voelmenu" (link volgt)
  6. directe democratie vertaalt zich in JeuKS naar directe afstemming met het quorum , het individuele kernnet van aktief gestelde woordvoerders
  7. een en ander stelt eisen aan de "vernetwerkte" woordvoerder qua persoonlijkheid: hij legt zich neer ten behoeve van zijn kiezers en meer nog met zijn authentieke optreden / dichtkunst
  8. sociocratie leidde in beginsel op tot het zien van alle percepties waar er zoveel van zijn als dat het systeem het heeft gepulseerd / teweeggebracht
  9. is JeuKS geschikt voor een Thema op macro niveau? hier een dialoog die inzicht op het paradoxale aandoende thema boven water lift als onderliggend dilemma , of zelfs een trilemna?
(begrippen worden gaandeweg verhelderd)



"JeuKS participeert Burgers
binnen het systeem als constellatie"

No comments:

Post a Comment