Monday, June 25, 2012

micro - thema - stemmen

Zelf heb ik zojuist de uiteenzetting van het nieuwe systeem gelezen.
Hoe zou je het vormgeven als je per thema zou willen laten stemmen?
Het vooraf stemmen op meerdere mensen lijkt me hiervoor geen oplossing.

vanuit de trilemna sfeer / plasma's

mooie vraag,
omdat dit aangeeft dat je het systeem JeuKS  zoals het op "staatsniveau" of "gemeente niveau" , beiden een mesoniveau, is geïnitieerd juist ook kunt gebruiken op een "lager niveau" zoals een micro niveau per thema.

Belangrijk is het nu om een afstemming te verkrijgen op het hogere bewustzijnsniveau van de deelnemende kiezers op het thema in een verband / een ronde.

Hiertoe zien we eerst even het samenwerken via lagen:

geleend van Pepik Henneman tegen 3 JeuKS boekjes op 14/6/2012

 Zien we het micro niveau dan zijn de witte cirkels de thema's en de 3 cirkels beneden de thema's geplaatst in fractalen van 3 witte subthema's of het grotere veband nl. de 9 subthema's , 3 thema's en het ene hoofdthema.


Dit is binnen het kader van de stemronde een niet onbelangrijk gegeven omdat we heel lastig kunnen kiezen op 1 thema wat door 1 woord wordt samengevat echter is gespijsd met tal van argumenten.


Doen verschillende werkgroepje hun werk door "het thema" op te delen in 3 of 3x3 fraktalen
(uit de losse pols: actoren, context, content, consent, competentie, com-plot, com-munitie, con-tract)
dan treedt resonantie op bij alle deelnemers ter bevordering van het loslaten van "het moeten".
Een mengelmoes van articulaties is het resultaat.
Die je plot naar zingevende keuzes die te maken zijn. => mengelplot


Door de groepsverbinding van die tijdspanne komt iedereen in een beweging om het budget te verdelen onder minimaal een aantal keuzes die worden voorgelegd vanuit de mengelmoes.


Het kan zijn dat meerdere dagen / sessies nodig zijn om "de mengelplot" te "baren" binnen de gestelde draagtijd, van bijv. 3 sessies in een aantal dagen tijd. ')

(met de vragensteller/praktijk/niche kan een voorbeeld worden geformuleerd en uitgewerkt)


') hier ligt een verband met de kweak - een concept voor de 9daagse week , nl. "de kweek"; een kans om en masse in het ritme van de nieuwe tijd te recht te komen , wat overigens meer een ordening is dan een orde ... De orde ligt immers in de infrastructuur, zoals de 5 lijnen op een muziekblad (die de noten begeleiden op de 2 sleutels voor links en rechts bij de piano.)

") wat in deze alternatieve wijze van JeuKS bedrijven van uitnodigend belang is , is om te kijken hoe je anders als bij meso (staat, gemeente, waterschap) de 5? lijnen anders kunt definiëren zodat je het idee krijgt van een heuse compositie die hout snijdt. Het systeem van JeuKS is zo ontworpen dat het een instelbaar systeem is voor het level/niveau van "snijdend afstemming" verkrijgen.
Het is bruikbaar vanaf elke mobiele telefoon ; maar ook met een andere techniek te realiseren op het gepaste micro - zaalniveau of in een meer verbonden netwerk. Als je het een paar keer hebt meegemaakt wordt de eigen ordening "hersteld" dan wel "afgestemd" met een hogere laag van samen-werking-verkrijgen.

3 comments:

  1. Het thema speelt op macro niveau

    ReplyDelete
    Replies
    1. het spelen bevindt zich naar 't idee van JeuKS immer op menselijke maat.

      wat niets afdoet aan de stelling van Leo.

      het beeld schept zich met vrijgave van het concrete geval dat zowel mediatie, meditatie en communicatie slagen kent met gegeVen ruimte voor groeistuipen / shift-gevoelen die met heftige emoties / loslating / baringsweeën gepaard kan gaan.

      interconnectedness is in wezen het realiseren van spelvreugde

      in "de 9daagse kweek als idee" is NESS daya de middelste dag , de vijfde; net als een middelste kolom van pure resonantie met 2 of meer lichamen als klankbord.

      Delete
  2. in dit verband deze plot

    http://wijsloods.blogspot.nl/2012/06/vraag-soeverein-sociocratie.html

    met ruimte om het er eens over te hebben te afstemming voor de harmonie-sfeer

    ReplyDelete